1 maart 2020 1ste Zondag van de 40-dagentijd

De eerste zondag van de Veertigdagentijd, zondag Invocabit. Dat betekent: Hij zal aanroepen. Het komt uit psalm 91 vers 15 waar staat: ‘roept hij mij aan, ik zal hem antwoorden’.

De woestijn, de plek waar Jezus was toen hij op de proef werd gesteld, is eenzaam. De kleurige bloem staat fier tegen de neutrale achtergrond. Leven is zoveel meer dan alleen doen wat je kunt zien, je leeft ook niet van brood alleen. Het verhaal over de  ‘Grote Afleider’ in de woestijn kan voor ons een steun zijn, om ook op onze weg voort te gaan. Fier overeind staan, zoals de tulp, die met de onmiskenbare kleur heel opvallend is. Durf dat, laat je niet afleiden. Dien het léven.