8 maart 2020, 2de Zondag van de 40-dagentijd

De tweede zondag van de Veertigdagentijd, zondag Reminiscere genoemd. Dit betekent: ‘Gedenk’. Het komt uit psalm 25 vers 6, waar staat: ‘Gedenk uw barmhartigheid, Heer’.

Een stem uit de hemel – het lijkt wel een tweede doop – die het stralende licht ondersteunt. Onmiskenbaar teken voor een bijzonder Iemand – Petrus, Jakobus en Johannes waren er getuige van. Het geheim van dit bijzondere licht mag pas later openbaar worden. In de stralende krans van deze schikking kan het geheim – de bloem in de knop – als schoonheid die we nu verwachten en die zich later zal openbaren al zien. We wachten in spanning op de bloei die gaat komen.