25 december 2019, 1ste Kerstdag

Zondag 22 december 2019, 4e zondag van de advent

Deze zondag staat in het teken van de trouw van God aan ons. Want God is een God die vergeeft.
In de natuur symboliseert de klimop ‘trouw’. De plant is het gehele jaar groen en biedt schuilplaatsen voor dieren. Het is een taaie plant die altijd een weg vindt om te groeien.

Zondag 15 december 2019, 3e zondag van de advent

De naam van deze zondag is “Gaudete” of wel “Verheug je”.
Vandaag is de 3e krans bovenop nummer 1 en 2 geplaatst, zo stijgt de schikking omhoog.
Versierd met de takken van de levensboom, de thuja.
Erop ligt een snoer van pinda’s, voor de vogels van de hemel. We weten dat we op onze levensweg alleen maar hoeven te letten op : hoe doen we recht?
Onze levensopdracht is het om mens, dier en schepping tegemoet te treden.
Vogels leven van wat ze vinden, genadebrood. Wij helpen ze om naar hen om te zien, en natuurlijk naar mensen! Het is iets om ons over te verheugen en ruimhartig te delen van wat wij ontvangen.

Zondag 8 december 2019, 2e zondag van de advent

Advent is  toeleven naar  de komst van de Vredebrenger bij uitstek.
De tweede krans is er een met eucalyptusblad. De bladen met de opgerolde scherpe punten, verwijzen naar de wapens die onklaar zijn gemaakt.
Mensen zullen vrede leren en weten dat dát leven dichtbij het hart van de Allerhoogste is.
Het visioen van de wapens die zijn omgesmeed tot nuttige werktuigen hebben de heelheid van het volk op het oog en zijn daarom alleen al goed.

Zondag 1 december 2019, 1e zondag van de advent

U ziet hier het begin van de liturgische schikking die de komende weken zal groeien. Het geheel van deze schikking rust op drie steunen. Deze oneindige cirkel van stekelig groen is als de omheining voor de kudde, beschermend. De drie steunen zijn stevig genoeg om alles te gaan dragen en staan symbool, voor de Drie-eenheid, of zelfs voor het gezin, moeder, vader, kind.

Zondag 24 november 2019, 3e zondag van de voleinding