UITNODIGING Ringbijeenkomst Peel en Kempenland woensdag 11 maart 2020 UITNODIGING Ringbijeenkomst Peel en Kempenland woensdag 11 maart 2020
 woensdag 11 maart 2020

De Protestantse gemeente te Boxmeer nodigt u uit voor de volgende Ringvergadering op
woensdag 11 maart 2020 vanaf 19.30 uur in de ontmoetingsruimte / de protestantse kerk van Boxmeer, Veerstraat 24  5831 JN  te Boxmeer

Programma
19.30 – 20.00 uur       Inloop / ontvangst met koffie / thee in de ontmoetingsruimte
20.00 – 20.10 uur       Opening door Petro Boon, voorzitter van de protestantse gemeente Boxmeer in de kerk

20.10 – 21.45 uur       God in de supermarkt, een interactieve workshop over duurzaam eten, door Arjan Slomp
Ook gemeente-leden zijn van harte welkom!!!

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond?
De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?
Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.
De workshop "God in de supermarkt" verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder bijbels en ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.
Zie ook www.godindesupermarkt.nl