PKN
Protestantse Gemeente te Venray e.o.
 
Goede Vrijdag, 7 april 2023

Goede Vrijdag, 7 april 2023
“ Uit liefde voor jou “ is het thema van de Veertigdagentijd. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. De kronkelige takken geven aan dat het leven niet een rechtlijnig pad is, maar een route met onverwachte wendingen. Meebewegen en luisteren zijn dan van belang.


Een nieuwe familiekring
Maria staat daar met haar verdriet tussen al die mensen die hun afkeer laten merken van die middelste kruiseling. Wat zal er allemaal door haar heen zijn gegaan toen ze haar zoon zag lijden en sterven.
Jezus ziet zijn moeder en heeft aandacht voor haar vragen. Als zorgzame zoon zorgt hij ervoor dat vóór zijn overlijden hij als gezinshoofd een opvolger krijgt die voor zijn moede zal zorgen. Maar er gebeurt meer. Vanaf het kruis worden er nieuwe relaties tot stand gebracht. Rond de verbondenheid, voorbij de familiebanden omdat we door Hem broers en zusters worden, kinderen van één Vader.
 
Uit liefde voor jou 
Als basisschikking gebruiken we kronkelige takken. Als de liefde belangrijk is om je in te leven in verhalen van de ander, dan is dat niet een rechtlijnig pad maar een route met onverwachte wendingen. Meebewegen en luisteren zijn dan van belang.  
Van de kronkelige takken en de klimop is een ‘gaffelkruis’ gemaakt. Het is een kruisvorm dat ontleend is aan een onbehouwen boomstam met twee takken.

Meditatieve tekst 
Ten hemel schreiend
Gekruisigde verlosser
Brenger van genade
Trouw aan ons


 
terug
 
 
 
Vragen en/of opmerkingen
klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw "het Zonnelied" Venray
klik
Meer info over de te huren ruimtes klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw Blitterswijck
klik
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.