Laatste zondag kerkelijk jaar 2021

Symboliek

Elke knop, hier van de Rododendron, is een verwijzing naar een belofte van groei, bloei en vrucht dragen, ofwel voleinding en nieuw begin.

Herfstbladeren geven veelkleurig het voltooide leven aan. Japanse esdoorn kleurt diep rood en oranje.

Vijgen zijn een beeld van vruchtbaarheid.

‘Boekrol’ van stof of papier waar de namen van de overledenen opgeschreven staan. Eventueel om na de viering in het stiltecentrum op te hangen. Door een naam wordt een mens gekend. Het krijgen van een naam maakt ieder mens tot een uniek persoon, ook in relatie tot God.

Evenveel waxinelichtjes als overledenen herinneren aan Hem die leeft in het Licht van de Eeuwige.
De lichtjes kunnen eventueel meegegeven worden aan de nabestaanden.

Klimopranken rondom het geheel om de trouwe omarming van God weer te geven.