PKN
Protestantse Gemeente te Venray e.o.
 
Witte Donderdag, 6 april 2023

Witte Donderdag, 6 april 2023

Uit liefde voor jou 
“Uit liefde voor jou “is het thema van de Veertigdagentijd. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Dat het je echt om die ander te doen is. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen. Een plek die ons daaraan herinnert is de Tafel van de Heer, waar wij worden opgeroepen om te delen van wat we ontvangen. Zo inspireert Jezus ons tot op de dag van vandaag. In de Veertigdagentijd geven we Zijn liefde door: aan mensen dichtbij en ver weg. 
 
Judas vertrekt
Het was een opvallend gesprek aan tafel tussen Jezus en Judas. Alle andere discipelen waren erbij maar behalve Johannes heeft niemand het in de gaten. Trouwens, ook Judas zei geen woord. Jezus had, toen Hij wist dat Judas Hem verraden wilde, het in de kring van de leerlingen aan de orde willen stellen. Dat heeft Jezus niet gedaan. Hij heeft met Judas gesproken, bijna zonder woorden, vooral met zijn handen en zijn ogen. Het antwoord van Judas was heel duidelijk: hij loopt de deur uit en vertrekt. Letterlijk en figuurlijk het donker in. De duivel had hem dit ingegeven. Toch is het uiteindelijk Jezus die hem wegstuurt. Hij voert ook in deze nacht de regie.

In deze schikking is weer de krans gebruikt, als teken van verbondenheid tussen licht en donker, liefde en haat.
De krans staat schuin omhoog en door de takken heen is er een toef judaspenning gestoken.

Meditatieve tekst
Zonder licht geen donker
Zonder liefde geen verraad
30 zilverlingen
Zonde
terug
 
 
 
Vragen en/of opmerkingen
klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw "het Zonnelied" Venray
klik
Meer info over de te huren ruimtes klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw Blitterswijck
klik
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.