PKN
Protestantse Gemeente te Venray e.o.
 
Zondag 19 maart, 4de zondag van de 40-dagentijd

Zondag 19 maart, 4de zondag van de 40-dagentijd

Lezen: Johannes 9 
Wat vreemd dat u niet begrijpt waar Hij vandaan komt, terwijl Hij mijn ogen geopend heeft. 
Vandaag zien we een oog gemaakt van takken met katjes. In het midden zien we een pupil gemaakt van hyacintennagels. Een oog om mee te kijken.

Laten zien 
In mijn vorige woonplaats had ik goed vriendschappelijk contact met twee lieve buurvrouwen. Ze zijn zelf geen christen, maar rond de christelijke feestdagen en de doop van onze zoon bevroegen ze me over de bijbelverhalen en mijn beleving. Als dominee ben ik gewend om over het geloof te praten en doe ik dat ook graag, maar dit was toch andere koek. Ik merkte dat ik meer dan eens aan het zoeken was naar woorden en naar het ”juiste “antwoord. Hoe kon ik mijn niet-gelovige buurvrouwen laten zien hoe belangrijk mijn geloof voor me is? Het kan zijn dat je terugschrikt als je een vraag wordt gesteld over God of over Jezus. Maar troost je. Je hoeft niet alle antwoorden te hebben om met anderen over Jezus te kunnen praten.

Meditatieve tekst  
Oculi; Open ogen 
Zien, kijken, gezien worden 
Wie ben jij 
Geworden? 
 
terug
 
 
 
Vragen en/of opmerkingen
klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw "het Zonnelied" Venray
klik
Meer info over de te huren ruimtes klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw Blitterswijck
klik
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.