PKN
Protestantse Gemeente te Venray e.o.
 
Zondag 26 maart 2023, 5de zondag van de 40-dagentijd

Zondag 26 maart 2023, 5de zondag van de 40-dagentijd

In deze schikking is de krans gebruikt. Deze symboliseert het leven, zonder begin en zonder eind. Lazarus is gestorven en er gaat een grote menigte naar Bethanie om Marta en Maria te troosten. Jezus gaat ook naar Bethanie, maar niet om te troosten. Hij begint te praten over het leven. Hij schuift de dood aan de kant en spreekt over tot leven wekken. Jezus kan zo spreken omdat
Hij zelf Opstanding is. Tussen de kronkeltakken zijn gedroogde bloemen en grassen geplaatst die herinneren aan het aardse leven. De groene grassen en de tulpen maken de cirkel levend.

De tekst die bij deze schikking hoort komt uit Johannes 11:1-4, 17-44;
de opwekking van Lazarus.

“en er waren dan ook veel Joden naar Marta en Maria gekomen om hen te troosten nu hun broer gestorven was”.

Lazarus is gestorven en er gaat een grote menigte naar Bethanië om Marta en Maria te troosten. Jezus gaat ook naar Bethanië, maar niet om te troosten. Hij begint te praten over het leven. Hij schuift de dood aan de kant en spreekt over tot leven wekken. Jezus kan zo spreken omdat Hij zelf Opstanding is.
In deze schikking is de krans gebruikt. Deze symboliseert het leven, zonder begin en zonder eind. Tussen de kronkeltakken zijn gedroogde bloemen en grassen geplaatst die herinneren aan het aardse leven. De groene grassen en de tulpen maken de cirkel levend.

Meditatieve tekst
Cirkel vol
Ogenschijnlijk dode bloemen
Zijn levende herinneringen
Liefde voor jou
terug
 
 
 
Vragen en/of opmerkingen
klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw "het Zonnelied" Venray
klik
Meer info over de te huren ruimtes klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw Blitterswijck
klik
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.