Zondag 28 november 2021 1e Advent

Lezen: Lucas 1 : 5-25

“In een ander licht” is het thema van Advent en Kerst 2021. Met de geboorte van Jezus gaf God ons licht in het donker.
“Licht” staat centraal in de lezingen, het begint met de aankondiging van de geboorte van Johannes de Doper.
In de bloemschikkingen van de komende weken  maken wij gebruik van het beeld van de zon. De zon die iedere morgen opkomt en alles weer in een nieuw daglicht zet. In het begin van de adventstijd is de zon bescheiden, met Kerst zal de zin in volle glorie stralen.

Het verhaal voor deze zondag gaat over de aankondiging van een nieuwe tijd.
De opkomende zon is nog maar klein.
Wij gebruiken voor de stralen alleen gele tinten van de gedroogde grassen.
Voor de schikking ligt een in wol en linnen verpakte vrucht, geweven als een mantel, veilig beschermd. Het moet nog tot bloei komen.

Meditatieve tekst:
Gedroogde grassen,