PKN
Protestantse Gemeente te Venray e.o.
 
Zondag 2 april 2023, 6de zondag van de 40-dagentijd, Palmpasen

Zondag 2 april 2023, 6de zondag van de 40-dagentijd, Palmpasen

Het thema van de Veertigdagentijd is: Uit liefde voor jou 
“Uit liefde voor jou “is het thema van de Veertigdagentijd. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. Dat het je echt om die ander te doen is. Jezus heeft ons laten zien hoe je dat kunt doen. Hij gaf zijn tijd, zijn aandacht en zelfs zijn leven uit liefde voor mensen.
 
Lezen: Mattheüs 26:1-13 
Want de armen zijn altijd bij jullie. 

Verschil maken 
Op het diaconale spreekuur komen veel mensen die onder de armoedegrens leven. We kunnen niet iedereen helpen. En soms zijn mensen ook niet geholpen met “alleen maar geld ”Maar wel door gedurende langere tijd samen op te trekken: als maatje, als gemeenschap of met hulpverleningsinstanties die samenwerken. Dat kost veel tijd en inzet van vele mensen samen voor 1 enkel persoon. Maar het maakt wel het verschil of iemand “even” uit de problemen is of dat er echt een verschil gemaakt kan worden. Soms kun je net dat verschil maken en zo een wending maken in iemands leven. Een bekeringsmoment!

Als basisschikking gebruiken we kronkelige takken. Als de liefde belangrijk is om je in te leven in verhalen van de ander, dan is dat niet een rechtlijnig pad maar een route met onverwachte wendingen. Meebewegen en luisteren zijn dan van belang.  
Tussen de kronkelige takken zijn geurende kruiden en buxus geplaatst. De kruiden verwijzen naar de zalving, De buxus verwijst naar Palmzondag.

Meditatieve tekst 
Kostbare geuren 
Voor die Ene 
Is voor iedereen 
Het goede doen 
terug
 
 
 
Vragen en/of opmerkingen
klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw "het Zonnelied" Venray
klik
Meer info over de te huren ruimtes klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw Blitterswijck
klik
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.