PKN
Protestantse Gemeente te Venray e.o.
 
Zondag 5 maart, 2de zondag van de 40-dagentijd

Zondag 5 maart, 2de zondag van de 40-dagentijd

Lezing:  Matteüs 17:1-9

“ Uit liefde voor jou “ is het thema van de Veertigdagentijd. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn.
De kronkelige takken geven aan dat het leven niet een rechtlijnig pad is, maar een route met onverwachte wendingen. Meebewegen en luisteren zijn dan van belang.
Vorige week werd Jezus op de proef gesteld in de woestijn, we zagen toen bij de bloemschikking een woestijn met zand, stenen en broden.
In deze schikking verbeelden de takken een berg. Op de berg worstelt Jezus met de dingen waar Hij als een berg tegenop ziet. In zijn worstelingen op de berg komen Mozes en Elia Hem een hart onder de riem steken. Ook zij hebben woestijn ervaring: Elia was ook veertig dagen in de woestijn en Mozes was zelfs 40 jaar in de woestijn. Veertig is lang, dan heb je een ander nodig. Mozes en Elia weten beiden hoe je een woestijn kunt overleven.

Meditatieve tekst   
Op de berg
In stilte luisterend, biddend
Drie profeten
Gevonden wijsheid
terug
 
 
 
Vragen en/of opmerkingen
klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw "het Zonnelied" Venray
klik
Meer info over de te huren ruimtes klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw Blitterswijck
klik
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.