PKN
Protestantse Gemeente te Venray e.o.
 
Zondag 9 april 2023, 1ste Paasdag Zondag 9 april 2023, 1ste Paasdag
Zondag 9 april
“ Uit liefde voor jou “ is het thema van de Veertigdagentijd. Woorden die laten zien dat je voor iemand van betekenis wilt zijn. De kronkelige takken geven aan dat het leven niet een rechtlijnig pad is, maar een route met onverwachte wendingen. Meebewegen en luisteren zijn dan van belang.

Waarom huil je?
Maria kan er nog niet toe komen het graf te verlaten. Waar zou ze heen moeten? Herkenbaar toch?
Het kan je zomaar overkomen bij het graf van een geliefde dat allerlei herinneringen boven komen. En dat het gemis je opeens te veel wordt.
Terwijl Maria huilend vooroverbuigt in het graf, ziet ze twee engelen. Toen Petrus en Johannes in het graf geweest waren, waren die er nog niet. Of zijn engelen soms alleen te zien door tranen heen? Op hun vraag waarom ze huilt, antwoordt ze dat dat is omdat haar Heer er niet meer is. Niets is er meer van Hem, zelfs zijn lichaam niet! Dan ineens is Jezus er. Maar Maria herkent Hem niet.
Zou ons dat ook niet kunnen overkomen? Ik denk het wel. Je kunt zo in beslag genomen zijn door je verdriet, je zorg, je eigen plannen, dat je Jezus zelf niet meer ziet of hoort. Maar dan is Hij dichterbij dan wij.

Uit liefde voor jou
Weer is de krans gebruikt.
Op de krans zijn bloeiende bolplantjes, bloeiende takken bloesem, klimop en witte tulpen geplaatst. Het is een bloeiende tuin geworden.

Meditatieve tekst
Nieuw leven
De door overwonnen
Kleuren, geuren
Kringloopbegin zonder eind
 
terug
 
 
 
Vragen en/of opmerkingen
klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw "het Zonnelied" Venray
klik
Meer info over de te huren ruimtes klik
 
Mail voor Verhuur kerkgebouw Blitterswijck
klik
 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.